Toprak Mülkiyeti Bildirileri

Toprak Mülkiyeti Bildirileri

toprak-sempozyumu Toprak Mülkiyeti Bildirileri

Sonay Bayramoğlu Özuğurlu (yay. haz), Toprak Mülkiyeti- Sempozyum Bildirileri, Memleket Yayınları, Ankara, 2010.

17-18 Aralık 2009 tarihleri arasında Ankara’da 17 kuruluşun destekleriyle gerçekleştirilen Toprak Mülkiyeti Sempozyumun 48 bildirinin tam metinlerinin yer aldığı çalışmadır. Sonay Bayramoğlu Özuğurlu tarafından yayına hazırlanan çalışma, Türkiye’de toprak mülkiyeti konusunu çeşitli boyutlarıyla ele alan genel bir döküm görünümündedir.

Bu çalışmada bildiriler, Türkiye’de toprak reformu, Toprak mülkiyetin dönüşüm ve kamulaştırma- Özelleştirme, Tarım ve Mülkiyet, Kentsel Dönüşüm ve Mülkiyetin El değiştirme Biçimleri, kentsel rant, doğal varlıklar, yabancılara toprak satışı, kadastro yönetim ve planlama, mülkiyet hakkı tartışmaları, toprak hakkı ve direnişler olmak üzere 10 başlıkta toplanmıştır.

Çalışma “önemini yitirmeyen ancak unutmaya yüz tutmuş olan” bir konunun tartışmaya açılması” bakımından önem taşımaktadır. Çalışmanın yürütüldüğü dönemde toprak hakkı ve mülkiyet hakkı konusunda yeniden toplumsal yararı öne çıkartma noktasında bakış açısının geliştirilmesi gerekliliği savunulmuştur.

Yorum gönder