2021 Güz – 2022 Kış Söyleşileri

2021 Güz – 2022 Kış Söyleşileri

YAYED Çalışma Grubu, 2021 Güz ve 2022 Kış Söyleşileri kapsamında beş oturumda bir araya geldi.

2021 Güz, iki roman ve bir müzik söyleşisiyle üç oturumdan oluştu.

AHMET YILDIZ, edebiyat eleştirmeni ve yazar, hepimizin ortak ilgi konusu roman ve şiir dünyası hakkında kapsamlı ve çok öğretici bilgiler verdi. Türk Romanı ve Edebiyatımızın Güncel Meseleleri başlıklı söyleşi youtube üzerinden şimdi de izlenebilir.

Prof. Dr. MAHMUT GÜLER, yerel yönetimler alanında uzman öğretim üyesi, romanlar dünyasında kırsal yönetsel düzlemin nasıl göründüğünü irdeleyen ve halihazırda youtube kanalımızda da Romantik Köy Romancılığı ve Kırsal Gelişme başlığıyla izlenebilen bir konferans verdi.

Piyanist Ayşe EDİZ, piyanosunun başında bir konferans verdi. Hem müzik hem anılar birlikte dile geldi. Nurten ÇAĞLAR YAKIŞ’ın düzenleyip sunduğu Bir Sandık Nota ve İki Kadın Piyanist konulu bu çok özel konferansı şimdi de izleyebilirsiniz.

2022 Kış başlarında ise vakıflar üzerine bir konferans ve ve akademik içerikli bir anma toplantısında bir araya gelindi.

Dr. ZÜBEYDE ERDOĞAN ÇELİKKIN, vakıflar konusunun hem mesleki hem akademik alanda önde gelen uzmanlarından biri, aynı zamanda YAYED Genel Saymanı’dır. 22 Şubat 2022 günü, vakıfları yalnızca geçmişiyle değil hatta asıl olarak bugünüyle ele aldığı Vakıfların Yeniden Doğuşu başlıklı bir konferans verdi.

Dr. İHSAN ÖMER ATAGENÇ ve Dr. HALİL AKKURT, Muzaffer İlhan Erdost düşüncesini irdeleyen iki öğretim üyesi, youtube üzerinden şimdi de izlenebilen Anma: “Portreler”den Muzaffer İlhan Erdost başlıklı bir konferans verdiler. MUZAFFER İLHAN ERDOST, ülkemizin çatısız üniversitesinin önde gelen hocalarından biriydi. YAYED çalışmalarına en başından beri verdiği destekle bizim için ayrı bir yeri vardır. Atagenç ve Akkurt hocaların bilgilendirmesi hem bir anma hem akademik borç ödeme oldu.

Yorum gönder